KookJij

Varkensfilet in bladerdeeg

Een heerlijk varkensfilet in bladerdeeg recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensfilet in bladerdeeg te bereiden

Oven voorverwarmen op 180°C.
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper sjalot en knoflook. Fruit ze met de paddenstoelen, tijm en rozemarijn in olie. Breng op smaak met peper en zout.

Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in 2 el boter en 1 el olie.

Verdeel de paddenstoelen over het bladerdeeg. Leg het vlees erop.

Klop het eiwit los en bestrijk er de deegranden mee. Vouw tot een gesloten pakketje en leg het, op de naad, in een ingevette ovenschaal.

Bestrijk het deeg met de dooier en zet het 40 min. in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je Liske en met varkenshaas kan dit ook.;)
Groetjes, Erwin.
Liske

Liske zegt:
Wauw Erwin, dit ziet er heerlijk uit! Ik denk dat dit ook met varkenshaas te doen is, mooi kerstgerecht! Ik heb de cranberrycompôte er al klaar voor!
tortie

tortie zegt:
Thanks is duidelijk nu.
fijnproever

fijnproever zegt:
Graag gedaan;)
rientje

rientje zegt:
Bedankt lijkt me gaaf hee;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo tortie, heb het even aangepast. Is nu wat duidelijker;):D:D Groetjes, Erwin.
tortie

tortie zegt:
Hoi,
Wilde dit recept maken ziet er zo lekker uit maar wilde je vragen op hoeveel graden de oven moet en of hij voor verwarmd moet zijn voor het erin gaat. Alvast bedankt, jane.