Recept
« Terug naar recepten
Varkensfilet in bladerdeeg
PT60M
Varkensfilet in bladerdeeg
Een heerlijk varkensfilet in bladerdeeg recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfilet in bladerdeeg te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper sjalot en knoflook. Fruit ze met de paddenstoelen, tijm en rozemarijn in olie. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in 2 el boter en 1 el olie.
Verdeel de paddenstoelen over het bladerdeeg. Leg het vlees erop.
Klop het eiwit los en bestrijk er de deegranden mee. Vouw tot een gesloten pakketje en leg het, op de naad, in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk het deeg met de dooier en zet het 40 min. in de oven.
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper sjalot en knoflook. Fruit ze met de paddenstoelen, tijm en rozemarijn in olie. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in 2 el boter en 1 el olie.
Verdeel de paddenstoelen over het bladerdeeg. Leg het vlees erop.
Klop het eiwit los en bestrijk er de deegranden mee. Vouw tot een gesloten pakketje en leg het, op de naad, in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk het deeg met de dooier en zet het 40 min. in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
fijnproever zegt:
tortie zegt:
Wilde dit recept maken ziet er zo lekker uit maar wilde je vragen op hoeveel graden de oven moet en of hij voor verwarmd moet zijn voor het erin gaat. Alvast bedankt, jane.
fijnproever zegt:
Groetjes, Erwin.