Dit recept is glutenvrij.
Drink hierbij een rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensfiletrollade met Geitenkaas
PT90M
Varkensfiletrollade met Geitenkaas
De filet insnijden langs de lengterichting van de spieren. Daarmee bewerkstellig je dat bij het aansnijden van de rollade de snede dwars op de draad komt te liggen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfiletrollade met Geitenkaas te bereiden
- Zoals gezegd de varkensfilet langs de lengte richting van de spiervezels insnijden tot ± 2 à 2 1/2 cm van de rand en vervolgens openklappen tot een dubbel zo grote lap vlees.
- Het vlees bestrooien met peper en zeezout en vervolgens inkwasten met het eiwit.
- Een mengsel maken van de fijn gesneden ontkorste geitenkaas met ui, knoflook en groene kruiden.
- Het kaas mengsel over het vlees verspreiden en het vlees zodanig oprollen dat bij het aansnijden van de rollade de snijrichting dwars ligt op de vezels. Met het rollade-touw het vlees opbinden.
- Verhit een beetje olie en wat boter in de grote pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom lekker bruin.
- Smelt vervolgens de rest van de roomboter er bij in de pan en voeg de fond toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag ,het deksel schuin op de pan en laat de rollade garen in 40 - 60 minuten en voeg zo nodig kleine scheutjes heet water toe,wanneer de hoeveelheid vocht daar om vraagt.
- Laat de rollade uit de pan onder alu folie 10 minuten rusten,alvorens hem aan te snijden.
- Ondertussen het vuur onder de pan hoog opsteken en de "jus" iets laten inkoken.
- Snij de rollade in plakken en schep de jus daar gedeeltelijk over.Rest van de jus in een juskom bij leveren..