Recept
« Terug naar recepten
Varkensgebraad naar oud Duits recept
PT60M
Varkensgebraad naar oud Duits recept
Een heerlijk varkensgebraad naar oud duits recept recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensgebraad naar oud Duits recept te bereiden
Laat de rode wijn tot de helft inkoken en laat hierin de reepjes wortel, ui, prei en kool heel even meekoken. Schep de groenten eruit en houd ze apart.
Kruid de varkensfilet met peper en zout en bestrijk het vlees met de olie. Schroei de varkensfi let om en om dicht met de roomboter in een zware gietijzeren pan en braad het vlees verder op een laag vuur bijna gaar.
Neem het vlees vervolgens uit de pan en laat het op een warme plaats rusten. Giet het overtollige vet uit de pan en bak de sjalotjes. Blus de sjalotjes af met de rode port, rode wijn en ingekookte runderbouillon en laat de saus even inkoken. Klop de saus op met de koude blokjes boter en voeg de mosterd er aan toe. Voeg daarna de groentereepjes toe en laat het geheel even doorkoken.
Snijd de varkensfilet in plakken en verdeel het vlees op voorverwarmde borden. Bedek het vlees met de saus en rangschik de groentereepjes er bovenop.
Bestrooi het gerecht tenslotte met gehakte peterselie
Kruid de varkensfilet met peper en zout en bestrijk het vlees met de olie. Schroei de varkensfi let om en om dicht met de roomboter in een zware gietijzeren pan en braad het vlees verder op een laag vuur bijna gaar.
Neem het vlees vervolgens uit de pan en laat het op een warme plaats rusten. Giet het overtollige vet uit de pan en bak de sjalotjes. Blus de sjalotjes af met de rode port, rode wijn en ingekookte runderbouillon en laat de saus even inkoken. Klop de saus op met de koude blokjes boter en voeg de mosterd er aan toe. Voeg daarna de groentereepjes toe en laat het geheel even doorkoken.
Snijd de varkensfilet in plakken en verdeel het vlees op voorverwarmde borden. Bedek het vlees met de saus en rangschik de groentereepjes er bovenop.
Bestrooi het gerecht tenslotte met gehakte peterselie