Om zeker te zijn, dat het vlees niet rose meer is van binnen, heb ik het individueel gesneden alvorens het te serveren, want met varkensvlees vind ik dit raadzaam.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas medailles met gecarameliseerde uien
PT40M
Varkenshaas medailles met gecarameliseerde uien
Een heerlijk varkenshaas medailles met gecarameliseerde uien recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Canada
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas medailles met gecarameliseerde uien te bereiden
Snij de varkenshaas overdwars in vier medailles.
Leg deze madailles in een klein glazen kommetje en giet de appel-cider azijn erover.
Laat ze 5 minuten per kant marineren. Dep droog met keukenpapier en besprenkel rondom met zout, peper en rozemarijn of salie.
In een grote pan over hoog vuur verwarm de boter en olie samen. Leg de medailles erin en zonder ze te bewegen, laat ze bakken voor 4 minuten, draai ze om en bak de andere kant ook voor 4 minuten.
Controleer de madailles. Bak ze voor 1 of 2 minuten langer, als ze nog rose zijn vanbinnen.
Neem de madailles uit de pan en leg op een bord en bedek met alu-folie, om ze warm te houden.
Doe nu de uien in de pan en blijf roeren op middelmatige hitte voor 5 minuten, totdat de uien beginnen te bruinen.
Doe nu de appelspiesjes en de gemalen kruidnagel erbij en blijf het mengsel doorbakken terwijl af en toe te roeren voor een extra 5 minuten, totdat de appeltjesnet zacht zijn geworden.
Verdeel het uien-appel mengsel over 4 borden en snij de medailles desgewenst en schik ze op het gecarameliseerde uien en appel mengsel.
Onmiddellijk opdienen.
Leg deze madailles in een klein glazen kommetje en giet de appel-cider azijn erover.
Laat ze 5 minuten per kant marineren. Dep droog met keukenpapier en besprenkel rondom met zout, peper en rozemarijn of salie.
In een grote pan over hoog vuur verwarm de boter en olie samen. Leg de medailles erin en zonder ze te bewegen, laat ze bakken voor 4 minuten, draai ze om en bak de andere kant ook voor 4 minuten.
Controleer de madailles. Bak ze voor 1 of 2 minuten langer, als ze nog rose zijn vanbinnen.
Neem de madailles uit de pan en leg op een bord en bedek met alu-folie, om ze warm te houden.
Doe nu de uien in de pan en blijf roeren op middelmatige hitte voor 5 minuten, totdat de uien beginnen te bruinen.
Doe nu de appelspiesjes en de gemalen kruidnagel erbij en blijf het mengsel doorbakken terwijl af en toe te roeren voor een extra 5 minuten, totdat de appeltjesnet zacht zijn geworden.
Verdeel het uien-appel mengsel over 4 borden en snij de medailles desgewenst en schik ze op het gecarameliseerde uien en appel mengsel.
Onmiddellijk opdienen.
F.M. van Draanen zegt: