Recept
« Terug naar recepten
Varkenskroontje met korst van erwtjes en mosterd, spruitjes
PT60M
Varkenskroontje met korst van erwtjes en mosterd, spruitjes
Een heerlijk varkenskroontje met korst van erwtjes en mosterd, spruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kwaliteitsvlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskroontje met korst van erwtjes en mosterd, spruitjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid het varkenskroontje met peper en zout. Kleur kort op een hoog vuur met een klontje boter. Leg het varkenskroontje in een braadslede en schuif in de oven. Bak gedurende 20 min. Draai het varkenskroontje om en overgiet met de boter en laat het terug 20 minuten bakken. Hak intussen de peterselie en de erwtjes in de blender en meng met 50 g boter, het paneermeel en de mosterd. Bestrijk hiermee het varkenskroontje en bak nog 20 minuten.
Kuis intussen de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet af. Haal het vlees uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat even rusten. Stoof de spruitjes in een beetje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd het vlees en serveer het met de spruitjes, aardappeltjes en pickles.
Kuis intussen de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet af. Haal het vlees uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat even rusten. Stoof de spruitjes in een beetje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd het vlees en serveer het met de spruitjes, aardappeltjes en pickles.