DIEN OP :
Geef er rijst bij of puree, of gebakken aardappeltjes met de groentes die er dan op dat moment zijn. Schep saus met fruit op het vlees.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensrollade met appels en pruimen
PT210M
Varkensrollade met appels en pruimen
Een heerlijk varkensrollade met appels en pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensrollade met appels en pruimen te bereiden
1).Bak de rollade aan alle kanten mooi bruin aan (dus ook de korte kanten) en leg hem even apart.
2.Bak de uien glazig aan en doe er dan de knoflook bij, vervolgens de wortel, selderij en sereh. Blijf even doorbakken en roeren tot de wortels ook zacht beginnen te worden.
3).Nu gaat de tijm er bij en de rozemarijn,de kaneelstokjes.
4).Het vlees gaat er weer bij en het citroensap met de zeste. Als dit goed warm is dan doen we het appelsap er bij (of de cider) en vervolgens de pruimen en appeltjes.
5).Breng dit rustig aan de kook en zet dan met het deksel er op 150 minuten weg in de oven.
6).Na 150 minuten oven is het vlees gaar en halen we het uit de pan en leggen het afgedekt met een stukje folie even weg om te rusten.
7).De pan gaat weer op het vuur en de inhoud koken we in tot 2/3 of voor wie dat wil tot de helft. Maak op smaak af met weinig zout en flink wat peper.
8).Snijd de rollade in dikke plakken.
2.Bak de uien glazig aan en doe er dan de knoflook bij, vervolgens de wortel, selderij en sereh. Blijf even doorbakken en roeren tot de wortels ook zacht beginnen te worden.
3).Nu gaat de tijm er bij en de rozemarijn,de kaneelstokjes.
4).Het vlees gaat er weer bij en het citroensap met de zeste. Als dit goed warm is dan doen we het appelsap er bij (of de cider) en vervolgens de pruimen en appeltjes.
5).Breng dit rustig aan de kook en zet dan met het deksel er op 150 minuten weg in de oven.
6).Na 150 minuten oven is het vlees gaar en halen we het uit de pan en leggen het afgedekt met een stukje folie even weg om te rusten.
7).De pan gaat weer op het vuur en de inhoud koken we in tot 2/3 of voor wie dat wil tot de helft. Maak op smaak af met weinig zout en flink wat peper.
8).Snijd de rollade in dikke plakken.
mia walstock zegt: