Recept
« Terug naar recepten
Varkenswangetjes gegratineerd met amandel
PT65M
Varkenswangetjes gegratineerd met amandel
Een heerlijk varkenswangetjes gegratineerd met amandel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
45 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenswangetjes gegratineerd met amandel te bereiden
Gaar de wangetjes in de bouillon en reinig ze. Bewaar 3 dl bouillon.
Meng boter, amandelpoeder en rozemarijn. Strijk fijn uit tussen boterpapier en laat in koeling harden.
Snij in de vorm van het wangetje, leg op het vlees en gratineer.
Schil wortelen, kook en halveer. Warm op in boter.
Snij aardappelen in cilinders. Schik in pan met boter, tijm en spek.
Zet net onder water. Breng aan de kook en zet dan op zacht vuur tot het water verdampt is.
De onderste randjes moeten mooi bruin zijn.
Laat de bouillon van de wangetjes tot 1/3 inkoken.
Voeg bruine fond toe en kook in tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout.
Werk af met klontje boter.
Was de champignons, droog tussen twee handdoeken. Bak ze in boter met peper en zout. Voeg op het laatst de fijngesneden sjalot toe
Hak de amandelnootjes, kleur aan in de pan in olijfolie.
Schik op het bord.
Meng boter, amandelpoeder en rozemarijn. Strijk fijn uit tussen boterpapier en laat in koeling harden.
Snij in de vorm van het wangetje, leg op het vlees en gratineer.
Schil wortelen, kook en halveer. Warm op in boter.
Snij aardappelen in cilinders. Schik in pan met boter, tijm en spek.
Zet net onder water. Breng aan de kook en zet dan op zacht vuur tot het water verdampt is.
De onderste randjes moeten mooi bruin zijn.
Laat de bouillon van de wangetjes tot 1/3 inkoken.
Voeg bruine fond toe en kook in tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout.
Werk af met klontje boter.
Was de champignons, droog tussen twee handdoeken. Bak ze in boter met peper en zout. Voeg op het laatst de fijngesneden sjalot toe
Hak de amandelnootjes, kleur aan in de pan in olijfolie.
Schik op het bord.