Recept
« Terug naar recepten
Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
PT60M
Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
Een heerlijk varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool te bereiden
Smelt de boter, laat ze hazelnootbruin worden en korst er de varkenswangetjes in.
Snijd de wortel en ui in kleine stukken en voeg toe aan het vlees.
Voeg hierbij de tomatenpuree en bak even verder.
Bestrooi met de bloem en roer goed om.
Blus af met het bier en de bouillon.
Kruid met peper en zout en voeg laurier en rozemarijn en de bruine suiker toe.
Breng aan de kook onder gesloten deksel en laat verder garen op een laag vuur (of in de oven op 150°C). Controleer wel af en toe of geen extra vocht toegevoegd moet worden.
Was en snijd de boerenkool. Blancheer ze in kokend gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Schep het gare vlees uit het kookvocht en laat dat reduceren tot een gladde saus. Leg de wangetjes weer in de saus.
Stoof de boerenkool aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Serveer de stoofpot met de boerenkool. Dit gerecht kan bijvoorbeeld geserveerd worden met amandelkroketjes.
Snijd de wortel en ui in kleine stukken en voeg toe aan het vlees.
Voeg hierbij de tomatenpuree en bak even verder.
Bestrooi met de bloem en roer goed om.
Blus af met het bier en de bouillon.
Kruid met peper en zout en voeg laurier en rozemarijn en de bruine suiker toe.
Breng aan de kook onder gesloten deksel en laat verder garen op een laag vuur (of in de oven op 150°C). Controleer wel af en toe of geen extra vocht toegevoegd moet worden.
Was en snijd de boerenkool. Blancheer ze in kokend gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Schep het gare vlees uit het kookvocht en laat dat reduceren tot een gladde saus. Leg de wangetjes weer in de saus.
Stoof de boerenkool aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Serveer de stoofpot met de boerenkool. Dit gerecht kan bijvoorbeeld geserveerd worden met amandelkroketjes.