Zelf bereid ik het vlees in een warme luchtoven. Ik bak het dan eerst even aan in een pan, zodat de bloem mooi korstig aangebakken is.
Ook het gebruik van een zgn olievrije friteuse (bv een Philips) is een aanrader. Je kan dan ter gelijkertijd het vlees en de frieten of aardappelen bakken.
Recept
« Terug naar recepten
Vasi pecsenye (Hongaars gerecht)
PT30M
Vasi pecsenye (Hongaars gerecht)
Een heerlijk vasi pecsenye (hongaars gerecht) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
boek 101 recepten en aangepast uitgetest
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vasi pecsenye (Hongaars gerecht) te bereiden
Maak een marinade van:
melk, zout, peper, thijm, laurier, rozemarijn en geplette knoflook.
Was het gebraad en snij het, dwars op de spiervezel, in fijne lapjes van enkele cm dikte.
Zet de lapjes een nacht of een dag in de ijskast in de marinade.
Verwijder het vlees uit de marinade en laat het uitlekken, maar dep het niet droog.
Maak een mengsel van bloem en paprikapoeder en wrijf de vochtige gemarineerde lappen goed door het bloem-paprikamengsel.
Bak het vlees roodbruin in een weinig olie of bak het droog in een hete luchtoven of vetvrije friteuse.
Dien op met frieten of gekookte aardappelen en bv een komkommersla.
melk, zout, peper, thijm, laurier, rozemarijn en geplette knoflook.
Was het gebraad en snij het, dwars op de spiervezel, in fijne lapjes van enkele cm dikte.
Zet de lapjes een nacht of een dag in de ijskast in de marinade.
Verwijder het vlees uit de marinade en laat het uitlekken, maar dep het niet droog.
Maak een mengsel van bloem en paprikapoeder en wrijf de vochtige gemarineerde lappen goed door het bloem-paprikamengsel.
Bak het vlees roodbruin in een weinig olie of bak het droog in een hete luchtoven of vetvrije friteuse.
Dien op met frieten of gekookte aardappelen en bv een komkommersla.