Dien op in voorverwarmde borden en strooi er bieslook over of krulpeterselie
*In plaats van bloemkool kunnen we er ook tomaten in doen
(ontveld en ontpit),boerenkool,spinazie,enz
*De soep kan worden opgeleukt met gerookte paling,snippers gerookte zalm,soepballetjes,enz,enz.
Recept
« Terug naar recepten
Vichysoise Soep
PT60M
Vichysoise Soep
Een heerlijk vichysoise soep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vichysoise Soep te bereiden
*De aardappels zijn gegaard in de oven (1 uur op 160 graden Celsius),de bloemkool is beetgaar en de preiwitten zijn gaar.
*Breng de fond de volaille(s) aan de kook en doe de groentes er in.
*Ondertussen de ui en knoflook aanzweten in de boter
*Doe de ui / knoflook bij de groentes
*Zet de staafmixer in de pan en blender net zo lang tot er een gladde homogene massa is verkregen
*Dan halen we de massa door een fijne zeef en storten de vloeistof weer terug in de pan en we brengen de "soep" weer aan de kook.
*Ondertussen maken we een "liaison" van het ei en 100 cc room.
*De liaison gaat door de soep ,maar wel van het vuur af.
Er moet heel goed worden geroerd,geroerd en geroerd.De soep mag niet meer koken.
*Doe de pan op de laagste stand weer op het vuur,blijf roeren en doe de rest van de room er door en maak af op smaak met veel peper,een mespuntje nootmuskaat en zout naar believen.
*Breng de fond de volaille(s) aan de kook en doe de groentes er in.
*Ondertussen de ui en knoflook aanzweten in de boter
*Doe de ui / knoflook bij de groentes
*Zet de staafmixer in de pan en blender net zo lang tot er een gladde homogene massa is verkregen
*Dan halen we de massa door een fijne zeef en storten de vloeistof weer terug in de pan en we brengen de "soep" weer aan de kook.
*Ondertussen maken we een "liaison" van het ei en 100 cc room.
*De liaison gaat door de soep ,maar wel van het vuur af.
Er moet heel goed worden geroerd,geroerd en geroerd.De soep mag niet meer koken.
*Doe de pan op de laagste stand weer op het vuur,blijf roeren en doe de rest van de room er door en maak af op smaak met veel peper,een mespuntje nootmuskaat en zout naar believen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Dan ruim 2 1/2 liter soep voor 4 personen is rijkelijk veel.Dat was ook een "slip van de ladle" (pollepel).Dat moet zijn voor 6 - 8 personen.Goed dat je dat zag en ik zal het veranderen.
Jan A.:)
fokke123 zegt:
zoeken om daar uit te komen toch verschillen
maar 5 jaar je voegt bijna 3lt.vocht toe op een recept voor 4 pers.
dat word een week soep
eten.groeten fokke;)
fokke123 zegt:
toch nog iets opgeleverd,was en is positief bedoeld,fokke de haan vr.groet
:D:D:D