Dit is een recept uit Curaçao, vandaar ook de pittigheid.
Je kunt het uiteraard ook zonder pepertjes maken en meer/minder kaas toevoegen. Ik ben dol op kaas uit de oven, dus heb ik meestal meer nodig dan aangegeven.
Ik meng ook wat kaas door de paneermeel.
Recept
« Terug naar recepten
Vis met kaas en ui uit de oven (Piská na fornu)
PT40M
Vis met kaas en ui uit de oven (Piská na fornu)
Een heerlijk vis met kaas en ui uit de oven (piská na fornu) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Kushina Krioyo (Creoolse Keuken)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis met kaas en ui uit de oven (Piská na fornu) te bereiden
Oven op ongeveer 175°C.
De ovenschaal invetten.
De visfilets inwrijven met zout + een klein beetje citroensap en als je van pittig houdt met een stukje van de Spaanse peper.
Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje geraspte kaas, ± de helft.
Op de kaas gaat de helft van de gehakte uien. Op de uien leg je de visfilets.
Op de visfilets gaat de rest van de kaas en de uien en hierover de bloem zeven.
Melk en room mengen en over het geheel gieten.
Nog wat zout, nootmuskaat (en stukjes of reepjes Spaanse peper) erover.
Nu nog het gerecht bestrooien met paneermeel en hier en daar enkele vlokken margarine of roomboter erop.
In de oven ± 20 à 25 minuten, afhankelijk van de vissoort en dikte.
De ovenschaal invetten.
De visfilets inwrijven met zout + een klein beetje citroensap en als je van pittig houdt met een stukje van de Spaanse peper.
Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje geraspte kaas, ± de helft.
Op de kaas gaat de helft van de gehakte uien. Op de uien leg je de visfilets.
Op de visfilets gaat de rest van de kaas en de uien en hierover de bloem zeven.
Melk en room mengen en over het geheel gieten.
Nog wat zout, nootmuskaat (en stukjes of reepjes Spaanse peper) erover.
Nu nog het gerecht bestrooien met paneermeel en hier en daar enkele vlokken margarine of roomboter erop.
In de oven ± 20 à 25 minuten, afhankelijk van de vissoort en dikte.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilith zegt:
jonna zegt:
fabita zegt: