Recept
« Terug naar recepten
Visballetjes met aïoli
PT45M
Visballetjes met aïoli
Een heerlijk visballetjes met aïoli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Visballetjes met aïoli te bereiden
1. Pocheer de vis 15 minuten in water tegen de kook aan. Laat uitlekken en afkoelen. Prak hem fijn met een vork.
2. Snij de heilbot in stukjes. Pel en hak de ui. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
3. Maak ondertussen de aïolie: doe de eidooier met het water, het citroensap, de knoflook, zout en een snuifje in een mengbeker en mix. Schenk er dan stilaan olijfolie bij en mix tot een gladde mayonaise.
4. Giet de aardappelen af, pureer en vermeng ze met de kabeljauw, de heilbot, de ui en de sherry. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er één na één de eieren door.
5. Vorm er 20 balletjes van en haal ze door paneermeel. Prik ze per twee op het citroengras en frituur ze goudbruin in de hete olie.
2. Snij de heilbot in stukjes. Pel en hak de ui. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
3. Maak ondertussen de aïolie: doe de eidooier met het water, het citroensap, de knoflook, zout en een snuifje in een mengbeker en mix. Schenk er dan stilaan olijfolie bij en mix tot een gladde mayonaise.
4. Giet de aardappelen af, pureer en vermeng ze met de kabeljauw, de heilbot, de ui en de sherry. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er één na één de eieren door.
5. Vorm er 20 balletjes van en haal ze door paneermeel. Prik ze per twee op het citroengras en frituur ze goudbruin in de hete olie.