OPDIENEN KOUD :
""""""""""""""""""""""""""""
_We halen de mousse uit de koelkast en halen die voorzichtig uit de schaal (we tillen eenvoudig de vershoud folie met mousse en al uit de schaal).
-We snijden er plakken van en leggen die op de bordjes.
-Op elk stukje mousse leggen we een gerookt stukje vis
-We maken het bordje af bv met een plukje aangeklede salade naast de mousse.
_we halen de mousse tevoorschijn en blenderen of kloppen door het bestaande mengsel 1 of meerdere
eetlepels (al naar gelang de smaak) malt-whisky,rum,
pastis (ouzo),cognac enz.
_nu nog wat takjes groen erover of erbij en we hebben
een heerlijk voorafje,dat er bovendien nog geweldig uitziet.
Recept
« Terug naar recepten
Visduo met Hollandaise Saus Speciaal
PT120M
Visduo met Hollandaise Saus Speciaal
Een heerlijk visduo met hollandaise saus speciaal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mijn speciale vriendin uit Belgie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visduo met Hollandaise Saus Speciaal te bereiden
VISDUO :
""""""""""""""
*Los de tabletten op in heet water om een eenvoudige visbouillon te maken
*Pocheer hierin de "dondert niet wat" vis in ± 10 minuten gaar en pureer de vis - met veel peper en ietsje zout - en
roer hier door (dus niet pureren!) 3 eetlepels fijngeknipte dille en 2 eetlepels bieslook.(KOM 1)
*Week de gelatine blaadjes in een beetje water,knijp goed uit en los op in verwarmde citroensap
*Klop intussen de room enigszins lobbig en doe hier voorzichtig de zeste en het citroen-gelatinemengsel door
(KOM 2)
*Nu de inhoud van kom1 en kom 2 goed door elkaar roeren en in een langwerpige smalle hoge schaal doen (zo een ding waarin je paté doet).Maar eerst die schaal bekleden met vershoud plastic folie (hangend over de randen).
*Zet dit in de koelkast om te laten opstijven
#
HOLLANDAISE SAUS :
""""""""""""""""""""""""""""""""
*In de keuken machine de 4 eidooiers mengen met de mosterd,gedroogd dragon blad (=tarragon=oregano),
saffraan,de peper en het zout en 2 eetlepels limoensap
gedurende 10 tellen.
*De boter hebben we ondertussen laten smelten in de magnetron en is goed warm geworden.
*Bij een hard draaiende machine schenken we de warm en vloeibare boter in de blender bij het eiermengsel totdat we een mooie homogene dikkige saus hebben,die bovendien nog eens 2 maal de oorspronkelijke hoevelheid heeft gekregen.
""""""""""""""
*Los de tabletten op in heet water om een eenvoudige visbouillon te maken
*Pocheer hierin de "dondert niet wat" vis in ± 10 minuten gaar en pureer de vis - met veel peper en ietsje zout - en
roer hier door (dus niet pureren!) 3 eetlepels fijngeknipte dille en 2 eetlepels bieslook.(KOM 1)
*Week de gelatine blaadjes in een beetje water,knijp goed uit en los op in verwarmde citroensap
*Klop intussen de room enigszins lobbig en doe hier voorzichtig de zeste en het citroen-gelatinemengsel door
(KOM 2)
*Nu de inhoud van kom1 en kom 2 goed door elkaar roeren en in een langwerpige smalle hoge schaal doen (zo een ding waarin je paté doet).Maar eerst die schaal bekleden met vershoud plastic folie (hangend over de randen).
*Zet dit in de koelkast om te laten opstijven
#
HOLLANDAISE SAUS :
""""""""""""""""""""""""""""""""
*In de keuken machine de 4 eidooiers mengen met de mosterd,gedroogd dragon blad (=tarragon=oregano),
saffraan,de peper en het zout en 2 eetlepels limoensap
gedurende 10 tellen.
*De boter hebben we ondertussen laten smelten in de magnetron en is goed warm geworden.
*Bij een hard draaiende machine schenken we de warm en vloeibare boter in de blender bij het eiermengsel totdat we een mooie homogene dikkige saus hebben,die bovendien nog eens 2 maal de oorspronkelijke hoevelheid heeft gekregen.