Recept
« Terug naar recepten
Visfilets met sabayon van Duvel
PT60M
Visfilets met sabayon van Duvel
Een heerlijk visfilets met sabayon van duvel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
bier in het glas en op het bord
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visfilets met sabayon van Duvel te bereiden
Een stap voor stap recept.
Voorbereiding:
1. Maak de prinsessenboontjes schoon. Kook ze in gezouten water tot gaar. Giet af en laat ze schrikken onder koud water. Gebruik eventueel een koffielepeltje natriumbicarbonaat om de mooie groen kleur te bewaren.
2. Schil de aardappelen en zet ze onder water.
3. Klop in het sauspannetje de dooier van het ei los met ca. 10 cl bier. Als alternatief voor Duvel komen volgende blonde, sterke bieren in aanmerking: Hopus, Jupiler Tauro, La Chouffe, Omer of Sloeber.
4. Snijd het sjalotje fijn. Doe wat boter in de pot om later de boontjes met het sjalotje te laten stoven.
5. Meng 2 el bloem met zout en witte gemalen peper. Doe een flinke kluit boter in de vispan. (Denk erom, vis moet zwemmen!)
Alles staat nu klaar om het gerecht af te werken.
Bereiding:
1. Kook de aardappelen in gezouten water (reken ong. 15 minuten).
2. Warm de oven intussen voor op 110° C (warmhoud-functie).
3. Stoof het gesneden sjalotje in de boter. Doe er de prinsessenboontjes bij en kruid met peper en zout. Roer om tot ze voldoende warm zijn en plaats ze in de oven.
4. Giet de aardappelen af, stoom ze wat uit en plaats die ook in de oven.
5. Verwarm de vispan met de boter. Draai de visfilets in wat bloem (met peper en zout). Leg de vis onmiddellijk in de pan. Houd het vuur niet te hoog zodat de boter niet aanbrandt. Draai de visfilets na zowat 3 à 4 minuten om. Bak verder na op een laag vuur.
6. Intussen komt het moeilijkste. Neem de sauspan met de eierdooier en het bier. Plaats al roerend op een laag vuurtje. Klop met de garde, en blijf kloppen. Blijf ook kijken, tot de ‘biersabayon’ dikker wordt. Niet té ver, dan heb je een omelet. Als de schuimige dikte bereikt is, kruid je bij met zout, peper en wat citroensap. Haal de sauspan dan zeker van het vuur.
In vele recepten wordt sabayon gemaakt ‘au bain marie’. Dat duurt en blijft duren en komt zelden goed. Deze methode is wat riskanter en vraagt een eigen kijk en beoordeling.
Derhalve proberen! Mislukt het echt, dan verlies je een eierdooier en ca. 10 cl Duvel.
Volgende keer beter!
7. De groenten en de aardappelen staan warm. De vis is zowat gebakken. De sabayon is klaar.
Sprenkel nog wat resterend citroensap over de vis en serveer.
Onnodig te zeggen: drink er het bier bij van de sabayon. Duvel of je andere keuze.
Voorbereiding:
1. Maak de prinsessenboontjes schoon. Kook ze in gezouten water tot gaar. Giet af en laat ze schrikken onder koud water. Gebruik eventueel een koffielepeltje natriumbicarbonaat om de mooie groen kleur te bewaren.
2. Schil de aardappelen en zet ze onder water.
3. Klop in het sauspannetje de dooier van het ei los met ca. 10 cl bier. Als alternatief voor Duvel komen volgende blonde, sterke bieren in aanmerking: Hopus, Jupiler Tauro, La Chouffe, Omer of Sloeber.
4. Snijd het sjalotje fijn. Doe wat boter in de pot om later de boontjes met het sjalotje te laten stoven.
5. Meng 2 el bloem met zout en witte gemalen peper. Doe een flinke kluit boter in de vispan. (Denk erom, vis moet zwemmen!)
Alles staat nu klaar om het gerecht af te werken.
Bereiding:
1. Kook de aardappelen in gezouten water (reken ong. 15 minuten).
2. Warm de oven intussen voor op 110° C (warmhoud-functie).
3. Stoof het gesneden sjalotje in de boter. Doe er de prinsessenboontjes bij en kruid met peper en zout. Roer om tot ze voldoende warm zijn en plaats ze in de oven.
4. Giet de aardappelen af, stoom ze wat uit en plaats die ook in de oven.
5. Verwarm de vispan met de boter. Draai de visfilets in wat bloem (met peper en zout). Leg de vis onmiddellijk in de pan. Houd het vuur niet te hoog zodat de boter niet aanbrandt. Draai de visfilets na zowat 3 à 4 minuten om. Bak verder na op een laag vuur.
6. Intussen komt het moeilijkste. Neem de sauspan met de eierdooier en het bier. Plaats al roerend op een laag vuurtje. Klop met de garde, en blijf kloppen. Blijf ook kijken, tot de ‘biersabayon’ dikker wordt. Niet té ver, dan heb je een omelet. Als de schuimige dikte bereikt is, kruid je bij met zout, peper en wat citroensap. Haal de sauspan dan zeker van het vuur.
In vele recepten wordt sabayon gemaakt ‘au bain marie’. Dat duurt en blijft duren en komt zelden goed. Deze methode is wat riskanter en vraagt een eigen kijk en beoordeling.
Derhalve proberen! Mislukt het echt, dan verlies je een eierdooier en ca. 10 cl Duvel.
Volgende keer beter!
7. De groenten en de aardappelen staan warm. De vis is zowat gebakken. De sabayon is klaar.
Sprenkel nog wat resterend citroensap over de vis en serveer.
Onnodig te zeggen: drink er het bier bij van de sabayon. Duvel of je andere keuze.