Recept
« Terug naar recepten
Viskroketjes in engelenhaar
PT50M
Viskroketjes in engelenhaar
Een heerlijk viskroketjes in engelenhaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viskroketjes in engelenhaar te bereiden
1. Snij de vis in grove stukken. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Doe de vis en de aardappelen met de bouillon in een pan. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
2. Voeg er van het vuur af de kaas, de uitgelekte maïs, het ei, de eierdooier en de peterselie aan toe. Vermeng met een spatel tot een dikke puree. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
3. Verdeel het mengsel in porties en maak er dikke balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, dan door losgeroerd eiwit en ten slotte door gebroken engelenhaar. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C.
4. Serveer als voorgerecht met een frisse salade, of als borrelhap met een dipsausje.
2. Voeg er van het vuur af de kaas, de uitgelekte maïs, het ei, de eierdooier en de peterselie aan toe. Vermeng met een spatel tot een dikke puree. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
3. Verdeel het mengsel in porties en maak er dikke balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, dan door losgeroerd eiwit en ten slotte door gebroken engelenhaar. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C.
4. Serveer als voorgerecht met een frisse salade, of als borrelhap met een dipsausje.