Recept
« Terug naar recepten
vispannetje
PT30M
vispannetje
Een heerlijk vispannetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Vanessa Derous
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe vispannetje te bereiden
Leg de verschillende visfilets in de microgolfschaal en overgiet ze met de witte wijn (of water). Verwarm deze gedurende 6 min in de microgolf, tot ze halfgaar zijn. Even in de gesloten pot laten nagaren en daarna verdelen in kleinere stukjes.
Maak ondertussen een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe, meng tot een glad mengsel.Voeg de visfond toe en meng goed. Stoof de champignons apart in een weinig boter, laat uitlekken en voeg ze toe bij de saus. Goed roeren, de wijn (uit microgolfschaal) en de room er ook bijdoen. Opnieuw laten koken, en op smaak kruiden met peper en zout.
Haal de saus van het vuur en voeg de garnalen en 2/3 van de kaas toe. Even goed doorroeren. Doe de stukjes visfilets in ovenschoteltjes en overgiet ze met de saus. Strooi de rest van de gemalen kaas over de schoteltjes en laat deze ongeveer 10 min gratineren in een voorverwarmde oven op 200°.
Heerlijk smullen met een stokbroodje
Maak ondertussen een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe, meng tot een glad mengsel.Voeg de visfond toe en meng goed. Stoof de champignons apart in een weinig boter, laat uitlekken en voeg ze toe bij de saus. Goed roeren, de wijn (uit microgolfschaal) en de room er ook bijdoen. Opnieuw laten koken, en op smaak kruiden met peper en zout.
Haal de saus van het vuur en voeg de garnalen en 2/3 van de kaas toe. Even goed doorroeren. Doe de stukjes visfilets in ovenschoteltjes en overgiet ze met de saus. Strooi de rest van de gemalen kaas over de schoteltjes en laat deze ongeveer 10 min gratineren in een voorverwarmde oven op 200°.
Heerlijk smullen met een stokbroodje