Recept
« Terug naar recepten
Visvelouté
PT45M
Visvelouté
Een heerlijk visvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Visvelouté te bereiden
1. Snipper de ui. Snij de prei in ringen. Schil de aardappelen, snij ze in dobbelsteentjes. Snij de vis in reepjes.
2. Stoof de ui en prei kort aan in de olie met de boter.
3. Schenk er de bouillon bij. Voeg er de aardappelen en het kruidentuiltje aan toe. Laat 20 minuten koken.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Voeg de room bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Laat ze nog een paar minuten goed doorwarmen.
5. Verdeel ze over kommetjes of diepe borden. Werk elke portie af met reepjes vis en gehakt basilicum. Serveer goed heet.
2. Stoof de ui en prei kort aan in de olie met de boter.
3. Schenk er de bouillon bij. Voeg er de aardappelen en het kruidentuiltje aan toe. Laat 20 minuten koken.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Voeg de room bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Laat ze nog een paar minuten goed doorwarmen.
5. Verdeel ze over kommetjes of diepe borden. Werk elke portie af met reepjes vis en gehakt basilicum. Serveer goed heet.