Recept
« Terug naar recepten
Vlaams draadjesvlees
PT315M
Vlaams draadjesvlees
Een heerlijk vlaams draadjesvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
315 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
350 kCal energie
28 Gram eiwit
23 Gram vet
8 Gram koolhydraten
28 Gram eiwit
23 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaams draadjesvlees te bereiden
Verwarm de oven voor op 140 gr. Celsius.
Snijd het vlees in blokjes van 2cm.
Bestrooi met weinig zout en schep om met de mosterd.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet in de braadpan. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. mee.
Voeg het bier, de bouillon, azijn en het laurierblaadje toe en breng aan de kok. Laat 3 minuten koken en 5 min afkoelen. Voeg het vlees toe en zet de pan met deksel in het midden van de oven. Laat 5 uur stoven.
** Neem na 4 uur de deksel van de pan, voeg kokend water toe als het te droog word.
Neem uit de over en bestrooi met de peterselie.
Snijd het vlees in blokjes van 2cm.
Bestrooi met weinig zout en schep om met de mosterd.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet in de braadpan. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. mee.
Voeg het bier, de bouillon, azijn en het laurierblaadje toe en breng aan de kok. Laat 3 minuten koken en 5 min afkoelen. Voeg het vlees toe en zet de pan met deksel in het midden van de oven. Laat 5 uur stoven.
** Neem na 4 uur de deksel van de pan, voeg kokend water toe als het te droog word.
Neem uit de over en bestrooi met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Dit is een heerlijk recept wat met gekookte aardappelen en groente erg lekker is maar ook met een zelf gebakken patatjes is het heerlijk. Geef er dan nog een lekkere salade bij voor de broodnodige vitamientjes :-)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wilma zegt:
willydelcart zegt:
Enkele jaren zoek ik al naar een Horeca-geheimpje: hoe krijgen de horeca-frituur-zaken hun stoofvleessaus zo donkerbruin? En zo bijzonder intens van smaak?
Een raadsel (zelfs na navraag bij professionele chefs). Tenslotte kwam ik er toch achter via een Nederland-2 keuken-uitzending van W.K. Zijn naam mag hij in België houden, daar wil ik niet mee door het leven!
Het geheim: paardenvlees!
En foei, dat is enkel voor Belgen.
Afblussen met warm water kan... maar dat stemt me :(
Het is het bier en wat bouillon die afblussen! Breng dat geheel nog even aan de kook, ca 5 minuten, en plaats je pot onder deksel in een warme oven (150-160°) en laat dat maar rustig stoven. 2-3-4-5 uur, afhankelijk van het vlees dat je gebruikt.
Geen oven? Dan minstens in een cocotte met deksel, en 2-3 uur op een zeer laag vuurtje, liefst op een sudderplaatje, inderdaad!
Nu nog een tip:
je hebt het bitter van het bruine bier. Je hebt het zuur van de azijn (gebruik liever mosterd). Je hebt het zoute van het vlees. Doe voor het afdekken en het sudderen ook een stukje zwarte chocolade (puur)in de pot. Dan komen al die prachtige smaken samen in het stoofvlees (bitter, zuur, zout en zoet). De vijfde smaak (umami) komt uit je hart.
bametz-saffrie zegt:
Doe de vlam hoog en zodra het begint te borrelen,vuur laag en sudderplaatje eronder. Gebruik het kleintje gaspitje en laat het anderhalf tot 2 u sudderen.:p
derbyke zegt:
slaatje zegt:
kees01 zegt:
whhendriks zegt:
slaatje zegt: