KookJij

Vlaams stoofvlees

Een heerlijk vlaams stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaams stoofvlees te bereiden

Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi het met peper en zout. Maak bouillon van 500 ml. kokend water en de vleesbouillontablet. Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees snel aan alle kanten bruin op een hoog vuur. Haal het vlees met een schuimspaan eruit. Pel en snijd de ui in ringen en bak deze lichtbruin in het overgebleven boter. Schep ze met de schuimspaan uit de pan. Bak de bloem lichtbruin in de boter en voeg langzaam, al roerend het bier, bouillon, azijn en de suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat het ongeveer 15 min. zacht sudderen (op een laag vuur en regelmatig roeren) tot de saus is ingedikt. Breng de saus op smaak met peper en zout. Neem een grote, vuurvaste schaal en leg er een laagje gebakken uien in met daarop een laag vlees. Strooi hierop de peterselie, tijm en laurierblad. Leg er dan weer een laagje uien op en de rest van het vlees. Giet de saus hierover. Zet het gerecht in een matige warme oven (200C) en laat het vlees in drie uur gaar stoven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Heb dit nu al vaker gemaakt en het is echt lekker! De laatste keer heb ik alleen het vlees met het bier en de lepel azijn 3 dagen laten marineren, het vlees valt dan uit mekaar, echt heerlijk!
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
mag het ook in een slow cooker??
Tella

Tella zegt:
Nee, het is geen hachee Bert,Nederlanders hebben dit recept vereenvoudigd, maar het smaakt heel anders, het Vlaamse stoofvlees is gewoon zalig, en is lekker met verse Frietjes en sla, en wat appelmoes erbij, smakelijk
bert

bert zegt:
is dit niet hetzelfde als gewoon hachee????
Janita

Janita zegt:
bewerkelijk, maar lijkt me wel lekker?!