Recept
« Terug naar recepten
Vlaams stoofvlees
PT180M
Vlaams stoofvlees
Een heerlijk vlaams stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaams stoofvlees te bereiden
Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi het met peper en zout. Maak bouillon van 500 ml. kokend water en de vleesbouillontablet. Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees snel aan alle kanten bruin op een hoog vuur. Haal het vlees met een schuimspaan eruit. Pel en snijd de ui in ringen en bak deze lichtbruin in het overgebleven boter. Schep ze met de schuimspaan uit de pan. Bak de bloem lichtbruin in de boter en voeg langzaam, al roerend het bier, bouillon, azijn en de suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat het ongeveer 15 min. zacht sudderen (op een laag vuur en regelmatig roeren) tot de saus is ingedikt. Breng de saus op smaak met peper en zout. Neem een grote, vuurvaste schaal en leg er een laagje gebakken uien in met daarop een laag vlees. Strooi hierop de peterselie, tijm en laurierblad. Leg er dan weer een laagje uien op en de rest van het vlees. Giet de saus hierover. Zet het gerecht in een matige warme oven (200C) en laat het vlees in drie uur gaar stoven.
monique ottenbros zegt: