Recept
« Terug naar recepten
Vlaams vispotje
PT40M
Vlaams vispotje
Een heerlijk vlaams vispotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marleen van Bree
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kraamkookkunsten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaams vispotje te bereiden
Breng de bouillon aan de kook en voeg hieraan de vis toe.
Laat dit alles in 5 min tegen de kook aan gaar worden.
Schep de vis uit de pan, en houd deze afgedekt warm.
Doe een beetje boter in de pan en bak hierin het ontbijtspek zachtjes uit, voeg de prei toe, en laat dit op een zacht vuur 5 - 8 min meebakken.
Voeg dan 1 el mosterd toe, 3 dl visbouillon, de slagroom, de tijm en de aardappelen erbij.
Breng dit mengsel opnieuw aan de kook, en laat het 10min zachtjes doorkoken.
Breng als laatste het gerecht op smaak met de overgebleven mosterd, het zout,peper, en citroensap.
Schep nu de vis er voorzichtig doorheen, verwarm de vis nog 2 min mee en het vispannetje kangeserveerd worden.
Bestrooi met peterselie .
Laat dit alles in 5 min tegen de kook aan gaar worden.
Schep de vis uit de pan, en houd deze afgedekt warm.
Doe een beetje boter in de pan en bak hierin het ontbijtspek zachtjes uit, voeg de prei toe, en laat dit op een zacht vuur 5 - 8 min meebakken.
Voeg dan 1 el mosterd toe, 3 dl visbouillon, de slagroom, de tijm en de aardappelen erbij.
Breng dit mengsel opnieuw aan de kook, en laat het 10min zachtjes doorkoken.
Breng als laatste het gerecht op smaak met de overgebleven mosterd, het zout,peper, en citroensap.
Schep nu de vis er voorzichtig doorheen, verwarm de vis nog 2 min mee en het vispannetje kangeserveerd worden.
Bestrooi met peterselie .
Anniekok zegt: