Recept
« Terug naar recepten
Vleesballetjes met Tomatensaus en Pasta
PT120M
Vleesballetjes met Tomatensaus en Pasta
Een heerlijk vleesballetjes met tomatensaus en pasta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vleesballetjes met Tomatensaus en Pasta te bereiden
1).Doe in een grote pan met dikke bodem de olijfolie en bak hierin de uien glazig.
2).Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut mee smoren.
3).Dan doen we er bij de tomaten, tomatenconcentraat, sambal, oregano, rozemarijn, peper en zout en brengen dit aan de kook.
4).Dit laten we inkoken onder flink roeren totdat de meeste vloeistof is verdampt en de saus dus is ingedikt.
5).Terwijl de saus staat in te koken maken we het gehaktballetjes "beslag" en draaien hiervan balletjes van ongeveer 3-3,5 cm groot.
6).Haal dan de rozemarijn uit de saus, roer de basilicum er door en doe de balletjes in de saus en laat die daarin door en door verwarmen.
7).Terwijll de balletjes staan door te warmen de spaghetti volgens de regelen van de kunst garen, afgieten en over de borden verdelen.
8).Roer alle kruiden door de saus en verdeel de saus over de borden met spaghetti en bestrooi met de parmezaanse kaas.
2).Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut mee smoren.
3).Dan doen we er bij de tomaten, tomatenconcentraat, sambal, oregano, rozemarijn, peper en zout en brengen dit aan de kook.
4).Dit laten we inkoken onder flink roeren totdat de meeste vloeistof is verdampt en de saus dus is ingedikt.
5).Terwijl de saus staat in te koken maken we het gehaktballetjes "beslag" en draaien hiervan balletjes van ongeveer 3-3,5 cm groot.
6).Haal dan de rozemarijn uit de saus, roer de basilicum er door en doe de balletjes in de saus en laat die daarin door en door verwarmen.
7).Terwijll de balletjes staan door te warmen de spaghetti volgens de regelen van de kunst garen, afgieten en over de borden verdelen.
8).Roer alle kruiden door de saus en verdeel de saus over de borden met spaghetti en bestrooi met de parmezaanse kaas.