KookJij

Vliegende draak

Een heerlijk vliegende draak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: wereldse recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vliegende draak te bereiden

Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe. Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'. Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 15-30 minuten rijzen. Voeg de olie, de geperste teentjes knoflook en het zout toe en kneed een glad deeg. Laat dit opnieuw circa 30 minuten afgedekt op een warme plaats rijzen. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine). Bekleed 2 bakblikken met bakpapier. Maak een ruitvormig sjabloon uit een stuk bakpapier. Rol het deeg uit op een van de bakblikken en snij er met behulp van een tandwieltje een ruit uit volgens het sjabloon. Maak van de deegresten een lang worstje voor de staart en rechthoekjes voor de strikjes. Schik deze op het tweede bakblik in een vorm zoals op de foto. Verwarm de oven voor op 200° C.

Maak de saus : smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen. Voeg, al roerend, bij gedeelten de melk erbij en breng dit aan de kook. Laat de saus 5-8 minuten zachtjes doorkoken. Roer er nootmuskaat en kaas door en breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verdeel de saus over de grote deegruit. Pel de tomaten, snij ze in plakken en verdeel ze over de laag saus. Kruid met peper, zout en oregano. Bestrijk de kleine rechthoekjes ook met de saus en knijp ze in het midden wat samen om strikjes te vormen. Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven (de bakplaat met de staart onder de bakplaat met de ruit) en bak de 'draak' gaar in 30-40 minuten. Vorm nu het gezicht : maak de wangen van de ham, het haar van spinazieblaadjes, de neus met de asperge en de neusvleugels met selderieblaadjes. Maak de ogen van rode paprikareepjes en de maïskorrels. Maak een mond van avocadoreepjes en de baard is een tot waaier gesneden augurk. Bekleed de helft van de strikjes met geraspte kaas en de andere helft met geplooide ham en 2 paprikareepjes. Bak de draak in nog eens 5 minuten af.

Schik de vliegende draak op een dienblad volgens de foto en serveer warm

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst