Ik heb ietsje minder suiker gebruikt,
heb op de helft geen walnoot gedrukt met mijn duim er een kuiltje in gemaakt en na het bakken af latenkoelen en dan wat jam in het kuiltje gedaan.
Recept
« Terug naar recepten
Walnotenkoekjes
PT25M
Walnotenkoekjes
Een heerlijk walnotenkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
36 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
good housekeeping
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnotenkoekjes te bereiden
In een schaal meng bloem, zout, en de klein gemaakte walnoten.
Oven voor verwarmen op 180 C.
Klop de boter, cream cheese en de suiker 3 minuten en voeg dan de vanille toe en mix nog een minuten.
Klop er dan voorzichtig de bloem er doorheen.
Rol 1 1/2 theelepel in een bal en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier druk het balletje een beetje plat en leg er dan een walnoot boven op doe dit 36 keer leg het deeg 2 cm uit elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes tot ze licht bruin zijn aan de kanten 14 a 16 minuten,
laat afkoelen
Oven voor verwarmen op 180 C.
Klop de boter, cream cheese en de suiker 3 minuten en voeg dan de vanille toe en mix nog een minuten.
Klop er dan voorzichtig de bloem er doorheen.
Rol 1 1/2 theelepel in een bal en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier druk het balletje een beetje plat en leg er dan een walnoot boven op doe dit 36 keer leg het deeg 2 cm uit elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes tot ze licht bruin zijn aan de kanten 14 a 16 minuten,
laat afkoelen