KookJij

Warme kaastaartjes in rode portsaus

Een heerlijk warme kaastaartjes in rode portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme kaastaartjes in rode portsaus te bereiden

Maak een roux (basis voor een saus) door de boter te smelten zonder te kleuren. Voeg nu de bloem, vermengd met de maïzena, erbij en verhit dit totdat de massa loslaat van de bodem. Roer dit nog 1 minuut door (niet kleuren) en laat het geheel afkoelen. Voeg dan de kokende melk erbij en roer het geheel glad. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat dit nu even afkoelen en roer de geraspte kaas erdoor. Vervolgens de eidooiers één voor een door deze massa roeren. Beboter 12 ronde soufflévormpjes van 5 cm. Klop nu de eiwitten stijf in een vetvrije kom, met een vetvrije garde (klopper).De stijfgeklopte eiwitten door de kaasmassa scheppen en voorzichtig doorroeren. De vormpjes voor 3/4 vullen en de massa gladstrijken. Zet de vormpjes in een heetwaterbad in een voorverwarmde oven op 180°C. en bak ze af totdat ze gaar zijn. Dit is in ca. 15 minuten. (Controleer dit door met een houten prikker in de souflés te prikken, als de prikker schoon uit de soufflé komt, is hij gaar). In de tussentijd de rozijnen met de port aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Nu binden met het opgeloste aardappelmeel tot een licht stroopje met rozijnen. Zorg dat u warme bordjes heeft klaar staan, zodat u direct de taartjes kunt serveren. De bodem bedekken met de rozijnen-portsaus en de soufflés uit de oven uit de vormpjes in het midden plaatsen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst