Recept
« Terug naar recepten
Wild zwijnshaas op een stamppotje van spruitjes,
PT90M
Wild zwijnshaas op een stamppotje van spruitjes,
Een heerlijk wild zwijnshaas op een stamppotje van spruitjes, recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
wild gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wild zwijnshaas op een stamppotje van spruitjes, te bereiden
Maak van de aardappelen, melk en boter een mooie aardappelpuree en breng deze op smaak met peper en zout. Snijd de sjalotten fijn. Fruit ze even aan. Afblussen met de fond. Tijm, citroensap en laurier toevoegen en het geheel op een zachte warmtebron ongeveer een half uurtje rustig laten koken. Breng de zo verkregen marmelade op smaak met een beetje peper en zout. Bak het wild zwijnshaas aan één stuk aan alle kanten mooi bruin. Breng het vlees over in een ovenschaal en laat het in een voorverwarmde oven van 200 graden zo’n 15 minuten nog eens flink doorwarmen. Haal het vlees uit de oven en laat het een kwartier rusten.
Kook de Banyuls in tot 1/3. Doe dan de fond erbij en ga verder met indampen totdat de saus enigszins lobbig begint te worden. Van het vuur nemen en op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de spruiten in plakjes ter dikte van een bierviltje. Snijd de plakjes doormidden en roerbak ze in de wok in hete olijfolie beetgaar. Doe er wat peper en zout bij.
AFWERKING
Verwarm het wild zwijnshaas nog even in een oven van 200 graden. Schep de puree op de borden in een platte, ronde vorm. Leg er een laagje spruiten op. Snijd het vlees in mooie plakken van ongeveer 1,5 cm dikte en arrangeer de plakken aantrekkelijk op de spruitjes.
Schep de sjalottenmarmelade er omheen. Lepel de jus over het vlees en bestrooi de schotel met kaantjes.
Kook de Banyuls in tot 1/3. Doe dan de fond erbij en ga verder met indampen totdat de saus enigszins lobbig begint te worden. Van het vuur nemen en op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de spruiten in plakjes ter dikte van een bierviltje. Snijd de plakjes doormidden en roerbak ze in de wok in hete olijfolie beetgaar. Doe er wat peper en zout bij.
AFWERKING
Verwarm het wild zwijnshaas nog even in een oven van 200 graden. Schep de puree op de borden in een platte, ronde vorm. Leg er een laagje spruiten op. Snijd het vlees in mooie plakken van ongeveer 1,5 cm dikte en arrangeer de plakken aantrekkelijk op de spruitjes.
Schep de sjalottenmarmelade er omheen. Lepel de jus over het vlees en bestrooi de schotel met kaantjes.
ankie beker zegt: