Recept
« Terug naar recepten
Witlof (Brusselse lof)
PT30M
Witlof (Brusselse lof)
Een heerlijk witlof (brusselse lof) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof (Brusselse lof) te bereiden
*Neem een pan waarin de witlof precies past.
*Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan met het zout,de suiker (of honing) en de zeste + de takjes
*Doe dan de witlof in de pan,leg de boter op de witlof en dek af met een passend rond stuk bakpapier of alu-folie zet deksel op de pan.
*Breng weer aan de kook,zet vuur laag en laat dan nog eens 15 minuten zachtjes smoren
*Haal de struikjes uit de pan,zet ze apart warm weg en kook de rest van de vloeistof in tot er alleen maar een beetje vettigheid overblijft.Giet dat over de witlof en dien op.
*Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan met het zout,de suiker (of honing) en de zeste + de takjes
*Doe dan de witlof in de pan,leg de boter op de witlof en dek af met een passend rond stuk bakpapier of alu-folie zet deksel op de pan.
*Breng weer aan de kook,zet vuur laag en laat dan nog eens 15 minuten zachtjes smoren
*Haal de struikjes uit de pan,zet ze apart warm weg en kook de rest van de vloeistof in tot er alleen maar een beetje vettigheid overblijft.Giet dat over de witlof en dien op.