Recept
« Terug naar recepten
Witlof-kipschotel
PT45M
Witlof-kipschotel
Een heerlijk witlof-kipschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witlof-kipschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin.
Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op.
Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin.
Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op.
Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sonja zegt:
k_lotterman zegt:
joep kriellaars zegt:
Dorus Alofs zegt:
ayse zegt:
Makkelijk en lekker snel thnks voor het recept;)
Fijn weekend
Groetjes Ayse Yavuz
pino zegt:
Irene Schoonhoven-van Ens zegt:
Tip: witlof is lekkerder als je 'm eerst in melk kookt.