Tips om te serveren:
Hamreepjes verdelen over diepe borden en soep erover schenken òf de hamreepjes apart erbij geven. (zie foto)
Het staat leuk als je schaaltjes met hamreepjes, room, geprakt ei, peterselie en croutons apart erbij serveert zodat ieder zichzelf kan bedienen.
Lekker met (bruin) stokbrood.
Recept
« Terug naar recepten
Witlofsoep met prei, knoflook, room en ei
PT35M
Witlofsoep met prei, knoflook, room en ei
Een heerlijk witlofsoep met prei, knoflook, room en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Staat in mijn kookmap, ik denk een on-line recept. Bron vergeten op te schrijven.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsoep met prei, knoflook, room en ei te bereiden
De aardappels in kleine stukken snijden.
De harde onderkant van de witlofjes verwijderen en de witlofjes kleinsnijden.
De prei schoonmaken, onderste gedeelte eraf halen en de rest ook kleinsnijden.
Een scheut olijfolie in de soeppan verhitten en hierin de prei al omscheppend even fruiten.
Dan de aardappelstukken bij de prei en ook even fruiten.
Nu de witlofstukjes in de pan en het geheel al roerend fruiten.
Pers de knoflook uit boven de pan en vermeng alles.
Giet de hete bouillon in de pan en breng aan de kook.
De laurierblaadjes toevoegen, deksel half op de pan en de soep zachtjes ong. 20 minuutjes laten sudderen.
Haal de blaadjes laurier eruit en pureer de soep met de staafmixer.
Proeven en eventueel nog zout en peper toevoegen.
Zie verder Kookverhaal.
De harde onderkant van de witlofjes verwijderen en de witlofjes kleinsnijden.
De prei schoonmaken, onderste gedeelte eraf halen en de rest ook kleinsnijden.
Een scheut olijfolie in de soeppan verhitten en hierin de prei al omscheppend even fruiten.
Dan de aardappelstukken bij de prei en ook even fruiten.
Nu de witlofstukjes in de pan en het geheel al roerend fruiten.
Pers de knoflook uit boven de pan en vermeng alles.
Giet de hete bouillon in de pan en breng aan de kook.
De laurierblaadjes toevoegen, deksel half op de pan en de soep zachtjes ong. 20 minuutjes laten sudderen.
Haal de blaadjes laurier eruit en pureer de soep met de staafmixer.
Proeven en eventueel nog zout en peper toevoegen.
Zie verder Kookverhaal.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Liefs;););)
Anna zegt:
Zijn ook niet zo heel erg duur, bij bijvoorbeeld de Aldi of Lidl. Zal mijn dochter ook heerlijk vinden:D;)
flavia zegt:
Anna zegt:
flavia zegt: