Recept
« Terug naar recepten
Witloof met tomatenroomsaus
PT45M
Witloof met tomatenroomsaus
Op een frisse zomerdag smaakt dit ook!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloof met tomatenroomsaus te bereiden
- Haal het bittere deel uit de witloofstronk en blancheer deze in kokend water gedurende 4 minuten.
- Leg het uitgelekte witloof in een ovenschotel.
- Ontvel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
- Verhit boter, voeg bloem toe, roer melk en room erdoor en laat zacht koken.
- Roer de tomatenblokjes erdoor, breng op smaak met kruiden en laat 3 minuten doorwarmen.
- Verdeel de saus over het witloof en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180° gendurende 25 minuten.
- Dien op met aardappelen en vlees.
Anna Koudys zegt: