KookJij

Witloof met tomatenroomsaus

Op een frisse zomerdag smaakt dit ook!
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloof met tomatenroomsaus te bereiden

  1. Haal het bittere deel uit de witloofstronk en blancheer deze in kokend water gedurende 4 minuten.
  2. Leg het uitgelekte witloof in een ovenschotel.
  3. Ontvel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  4. Verhit boter, voeg bloem toe, roer melk en room erdoor en laat zacht koken.
  5. Roer de tomatenblokjes erdoor, breng op smaak met kruiden en laat 3 minuten doorwarmen.
  6. Verdeel de saus over het witloof en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180° gendurende 25 minuten.
  7. Dien op met aardappelen en vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een heerlijke groente, Jeannine, waar je alle kanten mee op kan! Het smaakt eigenlijk altijd wel! ;-)