Recept
« Terug naar recepten
Witte-chocotofftaart
PT70M
Witte-chocotofftaart
Een heerlijk witte-chocotofftaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AD - W. Hoogteijling
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte-chocotofftaart te bereiden
Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom.
Voeg de suiker en de harde koude boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed het geheel vervolgens tot een homogene deegbal of doe dit in een keukenmachine.
Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ronde lage bakvorm doorsnede 22 cm in met wat boter.
Rol de deegbal met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit ot een cirkel.
Bekleed hier de bakvorm mee.
Bak de lege taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat afkoelen.
Smelt intussen de chocotoffs au bain-marie tot een smeuïge massa en roer er de room door.
Schenk de chocomassa op de taartbodem, duw de cranberry's erin en laat de taart helemaal afkoelen.
Ook lekker met gedroogde frambozen.
Voeg de suiker en de harde koude boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed het geheel vervolgens tot een homogene deegbal of doe dit in een keukenmachine.
Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ronde lage bakvorm doorsnede 22 cm in met wat boter.
Rol de deegbal met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit ot een cirkel.
Bekleed hier de bakvorm mee.
Bak de lege taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat afkoelen.
Smelt intussen de chocotoffs au bain-marie tot een smeuïge massa en roer er de room door.
Schenk de chocomassa op de taartbodem, duw de cranberry's erin en laat de taart helemaal afkoelen.
Ook lekker met gedroogde frambozen.