Recept
« Terug naar recepten
Wortel-Meergranenbrood
PT240M
Wortel-Meergranenbrood
Een heerlijk wortel-meergranenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
uit mijn eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortel-Meergranenbrood te bereiden
Meng met een garde de yoghurt, het water (beide op kamertemperatuur), de olie, de boter en de honing en schenk dit mengsel in het bakblik. Strooi de havermoutvlokken in de vloeistof en zorg dat ze "onder" komen te staan. Meng de meelsoorten zorgvuldig door elkaar en strooi de helft ervan op de vloeistof. Daarop het zout en vervolgens de rest van het meel. Maak een ondiep kuiltje bovenin het meel en strooi daar de gist in. Kies een programma voor "normaal" (meestal ± 3 uur). Voeg na de pieptoon de zeer fijngerastpte wortel toe.
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Een mooi stevig brood met een zachte structuur. De smaak is ietsje zoetig maar toch neutraal. Gezond ook nog! :-)