Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met wortel- gehaktballetjes
PT30M
Wortelsoep met wortel- gehaktballetjes
Een heerlijk wortelsoep met wortel- gehaktballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maaike Commandeur
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met wortel- gehaktballetjes te bereiden
Kook de wortelen met de knoflook in de bouillon en voeg de kruiden en specerijen toe.
Zodra de wortels goed gaar zijn, haal je het laurierblaadje uit de pan (evt ook de tijm en rozemarijn) en pureer het geheel met behulp van de staafmixer tot een gladde soep.
Haal de soep door een zeef (evt 2x) en bewaar het overgebleven pulp (wortelpuree). Hierin bevinden zich nu nog alle smaken van de kruiden en specerijen.
Laat deze wortelpulp uitdruipen tot er genoeg vocht uit is en laat afkoelen.
Meng het gehakt los met de wortelpulp en voeg er zoveel paneermeel toe als nodig is. Er kan evt. ook nog een losgeklopt eitje aan toegevoegd worden voor de binding.
Draai er kleine balletjes van en laat evt nog even opstijven in de koelkast voor het bakken.
Bak de balletjes goed om en om tot ze krokant worden.
Serveer de balletjes in een diep bord en giet de soep eroverheen. Garneer nog met een beetje gehakte bieslook.
Tip: de wortel-gehaktballetjes zijn ook lekker met een geroosterd pitabroodje!
Zodra de wortels goed gaar zijn, haal je het laurierblaadje uit de pan (evt ook de tijm en rozemarijn) en pureer het geheel met behulp van de staafmixer tot een gladde soep.
Haal de soep door een zeef (evt 2x) en bewaar het overgebleven pulp (wortelpuree). Hierin bevinden zich nu nog alle smaken van de kruiden en specerijen.
Laat deze wortelpulp uitdruipen tot er genoeg vocht uit is en laat afkoelen.
Meng het gehakt los met de wortelpulp en voeg er zoveel paneermeel toe als nodig is. Er kan evt. ook nog een losgeklopt eitje aan toegevoegd worden voor de binding.
Draai er kleine balletjes van en laat evt nog even opstijven in de koelkast voor het bakken.
Bak de balletjes goed om en om tot ze krokant worden.
Serveer de balletjes in een diep bord en giet de soep eroverheen. Garneer nog met een beetje gehakte bieslook.
Tip: de wortel-gehaktballetjes zijn ook lekker met een geroosterd pitabroodje!
Mijn kookverhaal (Maaike Commandeur)
Waren wat leftover ingredienten die een heerlijk soepje met ballen zijn geworden!