Recept
« Terug naar recepten
Zalm in honingsaffraansaus met gepofte aardappel
PT70M
Zalm in honingsaffraansaus met gepofte aardappel
Een heerlijk zalm in honingsaffraansaus met gepofte aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in honingsaffraansaus met gepofte aardappel te bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Was de aardappels goed en dep ze droog met wat keukenpapier.
Wikkel ze apart in aluminiumfolie en prik daar met een vork kleine gaatjes in.
Pof ze in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
Was de asperges met koud water en verwijder met een mesje circa 1 cm van het uiteinde ( dit deel kan soms wat taai zijn ).
Hak de sjalotjes fijn.
Bereiding:
Zet een sauspan op een halfhoog vuur en doe het klontje boter erin.
Voeg als de boter niet meer schuimt de sjalotjes toe en fruit ze aan.
Blus het met de cava en laat de alcohol verdampen.
Voeg de visbouillon toe en laat deze 5 minuten inkoken.
Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan op halfhoog vuur en voeg de room, de honing en de saffraan toe.
Lat dit onder af en toe roeren op een matig vuur indikken tot er een mooie gele saus ontstaat.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en bak ze rosé in een klontje boter.
Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat hierin de asperges in ca 5 – 6 minuten beetgaar koken.
Giet de asperges af.
Neem vier, liefs voorverwarmde borden, en verwijder het aluminiumfolie van de aardappels.
Snijd ze tot 3/4 in de lengte in.
Schenk een mooie laag saus op elk bord.
Leg centraal hierop de zalmmoten en op de kop de aardappel.
Schep in de inkeping de crème fraîche en verdeel hierover de imitatiekaviaar.
Schik de asperges op de zalmmoten, bestrooi het gerecht met Hollandse garnalen en garneer met een takje dille.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Was de aardappels goed en dep ze droog met wat keukenpapier.
Wikkel ze apart in aluminiumfolie en prik daar met een vork kleine gaatjes in.
Pof ze in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
Was de asperges met koud water en verwijder met een mesje circa 1 cm van het uiteinde ( dit deel kan soms wat taai zijn ).
Hak de sjalotjes fijn.
Bereiding:
Zet een sauspan op een halfhoog vuur en doe het klontje boter erin.
Voeg als de boter niet meer schuimt de sjalotjes toe en fruit ze aan.
Blus het met de cava en laat de alcohol verdampen.
Voeg de visbouillon toe en laat deze 5 minuten inkoken.
Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan op halfhoog vuur en voeg de room, de honing en de saffraan toe.
Lat dit onder af en toe roeren op een matig vuur indikken tot er een mooie gele saus ontstaat.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en bak ze rosé in een klontje boter.
Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat hierin de asperges in ca 5 – 6 minuten beetgaar koken.
Giet de asperges af.
Neem vier, liefs voorverwarmde borden, en verwijder het aluminiumfolie van de aardappels.
Snijd ze tot 3/4 in de lengte in.
Schenk een mooie laag saus op elk bord.
Leg centraal hierop de zalmmoten en op de kop de aardappel.
Schep in de inkeping de crème fraîche en verdeel hierover de imitatiekaviaar.
Schik de asperges op de zalmmoten, bestrooi het gerecht met Hollandse garnalen en garneer met een takje dille.