Recept
« Terug naar recepten
Zalm met prei vinaigrette op ratte aardappeltjes
PT45M
Zalm met prei vinaigrette op ratte aardappeltjes
Een heerlijk zalm met prei vinaigrette op ratte aardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met prei vinaigrette op ratte aardappeltjes te bereiden
Bereidingswijze:
Kook de aardappeltjes in de schil.
Zalmmootjes ( kunnen eventueel vooraf in een rookpan ± 5 minuten gerookt worden) instrijken met olijfolie en kruiden met peper en zout.
In een schaal 8 tot 10 minuten laten garen in een oven op 150°C.
Snijd het wit van de prei, de sjalotten en de dragon ragfijn en de tomaten in heel kleine blokjes.
Mosterd met azijn, zout en peper goed doorroeren en over de gesneden groenten schenken en doe de gehalveerde kappertjes erdoor.
Aardappelen pellen en in plakjes snijden; leg deze plakjes midden op een bord met daarboven op de zalm. Schep wat vinaigrette erover, bestrooi met wat zeezout en garneer met bieslook.
Kook de aardappeltjes in de schil.
Zalmmootjes ( kunnen eventueel vooraf in een rookpan ± 5 minuten gerookt worden) instrijken met olijfolie en kruiden met peper en zout.
In een schaal 8 tot 10 minuten laten garen in een oven op 150°C.
Snijd het wit van de prei, de sjalotten en de dragon ragfijn en de tomaten in heel kleine blokjes.
Mosterd met azijn, zout en peper goed doorroeren en over de gesneden groenten schenken en doe de gehalveerde kappertjes erdoor.
Aardappelen pellen en in plakjes snijden; leg deze plakjes midden op een bord met daarboven op de zalm. Schep wat vinaigrette erover, bestrooi met wat zeezout en garneer met bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
Dayenne zegt:
bertal zegt:
Ratte aardappeltjes, zijn Franse vastkokende aardappels met een gele gladde schil en diepe ogen, hij smaakt naar kastanje.:);)m.v.g. Bert
bertal zegt:
Bedankt:);)m.v.g. Bert