Recept
« Terug naar recepten
Zalmbonbon - Moes in Viszakkie
PT60M
Zalmbonbon - Moes in Viszakkie
Een heerlijk zalmbonbon - moes in viszakkie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmbonbon - Moes in Viszakkie te bereiden
*Begin met de court bouillon : de wijn,het water,de klein ge-
sneden groentes en fijn gesneden kruiden en wat zout aan de kook brengen en 20 minuten laten koken.
In deze vloeistof de vis 10 minuten pocheren en in dat vocht laten afkoelen.
*Ondertussen de slagroom echt stijf kloppen
*De vis pureren met de olie,azijn,pernod en peper + zout
*De gepureerde vis voorzichtig door de slagroom roeren en opleuken met wat fijn gehakte peterselie en koelen om verder op te laten stijven.
*De plakken zalm in een ramequin of kopje vleien en vullen met het vismengsel en dan dichtvouwen.Op de "knoop" weer verder koelen tot het opdienen
*
sneden groentes en fijn gesneden kruiden en wat zout aan de kook brengen en 20 minuten laten koken.
In deze vloeistof de vis 10 minuten pocheren en in dat vocht laten afkoelen.
*Ondertussen de slagroom echt stijf kloppen
*De vis pureren met de olie,azijn,pernod en peper + zout
*De gepureerde vis voorzichtig door de slagroom roeren en opleuken met wat fijn gehakte peterselie en koelen om verder op te laten stijven.
*De plakken zalm in een ramequin of kopje vleien en vullen met het vismengsel en dan dichtvouwen.Op de "knoop" weer verder koelen tot het opdienen
*
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Opdienen met een takje groen (dille)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:p