KookJij

Zalmcreme op toastjes

Een heerlijk zalmcreme op toastjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmcreme op toastjes te bereiden

Laat de zalm uitlekken en haal de graatjes en velletjes eraf tot je alleen het roze vlees overhoudt.
prak dit in een kom fijn.
Voeg de losgeroerde roomkaas toe en meng dit.
Doe er naar smaak de chilipoeder door, let op: na een tijdje wordt hij pas pittiger, als het vocht erin trekt!
Meng er wat tomatenketchup door tot er een smeerbaar mengsel ontstaat, doe er de peterselie doorheen en maak op smaak met zou en peper (uit de molen)
Besmeer er de toastjes mee of vul snackcups met dit mengsel. Garneer met een toefje peterselie.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Dit is bij verjaardagen altijd een topper. Je kunt de zalmcreme ook in een mooi kommetje serveren en de gasten zelf laten smeren!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marleen

marleen zegt:
het restant is ook lekker op een broodje om mee naar het werk te nemen. i.p.v. roomkaas mayo-light maakt het smeerbaar. een paar druppels worcestersaus erdoor doet het ook altijd goed.
Liske

Liske zegt:
Esther, het ligt eraan voor hoeveel personen je amuses wil maken, Dit recept is voor 4-6 personen, ongeveer een halve soepkom? Het restant kun je natuurlijk altijd nog op een toastje smeren of voor op je brood!
Want als je het recept halveert dan blijf je toch met een half blikje zalm zitten, het is toch zonde als je dat moet weggooien?
esther

esther zegt:
Ik wil dit verwerken in een amuse, maar hoeveel heb je als je dit recept maakt. Ik denk zelf halveren ?
addie

addie zegt:
Hallo Liske,
Heb vorig jaar dit recept ook gemaakt. Is erg lekker. Zelf had ik rozetjes gespoten op amuse lepels. Kijkt feestelijk. (Zie zalm amuse recepten addie)
Kookgroetjes, Addie.