Recept
« Terug naar recepten
Zalmcrumble met prei
PT45M
Zalmcrumble met prei
Een heerlijk zalmcrumble met prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zalmcrumble met prei te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Bak de zalmfilets kort aan beide kanten aan in de hete olijfolie. Kruid ze lichtjes met peper. Haal ze uit de pan.
3. Stoof in dezelfde pan de preiringetjes een paar minuten aan. Giet er de room bij. Laat even doorkoken. Kruid met peper en zout.
4. Leg de helft van de gerookte zalm oin een ovenschaal. Leg er de gebakken zalm op en daarop de rest van de gerookte zalm. Verdeel er de warme prei over. Laat een beetje afkoelen. Kneed van boter, bloem en fleur de sel een kruimelig mengseltje. Verdeel het gelijkmatig over de zalm.
5. Zet 15 minuten in de warme oven.
6. Lekker met gestoomde aardappelen.
2. Bak de zalmfilets kort aan beide kanten aan in de hete olijfolie. Kruid ze lichtjes met peper. Haal ze uit de pan.
3. Stoof in dezelfde pan de preiringetjes een paar minuten aan. Giet er de room bij. Laat even doorkoken. Kruid met peper en zout.
4. Leg de helft van de gerookte zalm oin een ovenschaal. Leg er de gebakken zalm op en daarop de rest van de gerookte zalm. Verdeel er de warme prei over. Laat een beetje afkoelen. Kneed van boter, bloem en fleur de sel een kruimelig mengseltje. Verdeel het gelijkmatig over de zalm.
5. Zet 15 minuten in de warme oven.
6. Lekker met gestoomde aardappelen.