DIEN OP :
Verdeel de erwtenpuree over de voorverwarmde borden (in het midden) en leg daarbovenop de zalmfilets.
Leg een paar krieltjes er naast en drup er wat gesmolten roomboter over.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilets in Sesam met Doperwtenpuree
PT45M
Zalmfilets in Sesam met Doperwtenpuree
Een heerlijk zalmfilets in sesam met doperwtenpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilets in Sesam met Doperwtenpuree te bereiden
1).Zet de krielaardappeltjes in de schil in water en kook bijna gaar en zet ze dan warm weg.
2).Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een pannetje en fruit daarin aan de ui, knoflook en gemberrasp.
3).Doe daarna in de keukenmachine met de doperwten, basilicumblaadjes, sap+ rasp van 1 citroen en draai daarvan een homogene puree. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart en warm weg.
4).Smeer de filets in met 10 gram sesamzaad aan boven- en onderkant. Verhit in de grote anti-aanbak-bakpan de olijfolie, sesamolie en roomboter en bak daarin de vis zo, dat er alleen in het midden een kleine zone opaak blijft. ("rosé")
2).Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een pannetje en fruit daarin aan de ui, knoflook en gemberrasp.
3).Doe daarna in de keukenmachine met de doperwten, basilicumblaadjes, sap+ rasp van 1 citroen en draai daarvan een homogene puree. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart en warm weg.
4).Smeer de filets in met 10 gram sesamzaad aan boven- en onderkant. Verhit in de grote anti-aanbak-bakpan de olijfolie, sesamolie en roomboter en bak daarin de vis zo, dat er alleen in het midden een kleine zone opaak blijft. ("rosé")