Recept
« Terug naar recepten
Zalmmousse in vorm
PT20M
Zalmmousse in vorm
Een heerlijk zalmmousse in vorm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2-4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Margriet nov. 1985
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmmousse in vorm te bereiden
- Laat de zalm uitlekken en ontdoe hem van de velletjes en graatjes.
- Week de gelatine in ruim koud water, 5 minuten.
- Pureer de zalm in de blender of prak hem zeer fijn met een vork.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Breng de bouillon aan de kook en los hierin dan, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de zalmpuree.
- Laat de massa afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de zalmpuree. Doe over in de vorm.
- Steek figuurtjes uit de wortel- en komkommerplakjes en versier hiermee de mousse. garneer af met de peterselie.
- Week de gelatine in ruim koud water, 5 minuten.
- Pureer de zalm in de blender of prak hem zeer fijn met een vork.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Breng de bouillon aan de kook en los hierin dan, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de zalmpuree.
- Laat de massa afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de zalmpuree. Doe over in de vorm.
- Steek figuurtjes uit de wortel- en komkommerplakjes en versier hiermee de mousse. garneer af met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze mousse steelt de show tijdens verjaardagen. Ook ziet het er mooi uit bij een koud buffet.
jolande zegt: