Recept
« Terug naar recepten
Zarzuela
PT30M
Zarzuela
Een heerlijk zarzuela recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zarzuela te bereiden
Controleer de mosselen en kook ze in een ruime pan met deksel in de helft van de wijn. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Haal de mosselen - op een paar na - uit de schelp. Kruis de tomaten in, leg ze in kokend water en ontvel ze. Verhit de olijfolie. Fruit daarin de uien en voeg de in stukken gesneden tomaten, knoflook, selderij en saffraan toe. Giet de rest van de wijn en de visbouillon erbij. Snijd de kabeljauw- en zalmfilet in stukken en doe ze samen met de garnalen in de stoofpot.
Bereiden:
Stoof alles zachtjes tot de vis gaar is (7-8 minuten). Voeg de gare mosselen en nog wat mosselkookvocht toe. Garneer de zarzuela met de achtergehouden mosselen en de peterselie.
Tip:
Meng 1 geperst teentje knoflook met 1 eetlepel olijfolie en besmeer er geroosterd brood mee. Snijd het brood in blokjes en leg ze op de zarzuela.
Bereiden:
Stoof alles zachtjes tot de vis gaar is (7-8 minuten). Voeg de gare mosselen en nog wat mosselkookvocht toe. Garneer de zarzuela met de achtergehouden mosselen en de peterselie.
Tip:
Meng 1 geperst teentje knoflook met 1 eetlepel olijfolie en besmeer er geroosterd brood mee. Snijd het brood in blokjes en leg ze op de zarzuela.
viviane zegt: