Recept
« Terug naar recepten
Zeebrugs patatje
PT40M
Zeebrugs patatje
Een heerlijk zeebrugs patatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebrugs patatje te bereiden
Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water of stoom ze. Laat de gare aardappelen lauw worden en snijd in de lengte een zogenaamd deksel af. Maak met een koffielepel de aardappelen hol en vermeng de aardappel uit de holte met zachte boter.
Meng in een aparte kom de room, de zure room en de bieslook. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout.
Besprenkel vervolgens de garnalen met wat citroensap en voeg de helft van de garnalen samen met de aardappel- puree bij de roombereiding.
Vul vervolgens de aardappelschuitjes met dit mengsel en zet het dekseltje erop. Verwarm de aardappelen in de oven.
Serveer de aardappel op een bergje grof zeezout, omgeven door de rest van de garnalen. Werk het geheel af met bieslook.
fijnproever zegt: