Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappelkoekjes met melk
PT45M
Zoete aardappelkoekjes met melk
Een heerlijk zoete aardappelkoekjes met melk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
westher.home.xs4all.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappelkoekjes met melk te bereiden
Roer de suiker met de boter in een beslagkom tot een romig mengsel.
Roer er vervolgens een ei, honing, melk, citroenrasp en zoete aardappelen door.
Meng ten slotte de gezeefde bloem, bakpoeder en het zout erdoor.
Schep met een theelepel kleine hoeveelheden van het deeg op een bakblik met een tussenruimte van 5 centimeter.
Maak met een prikkertje gaatjes in elk koekje.
Bak de koekjes 20 minuten in een hete oven, stand 4 of 180° C, of tot de koekjes gaar en mooi goudkleurig zijn.
Neem het bakblik uit de oven en laat het baksel 5 minuten afkoelen, alvorens de koekjes los te maken.
Roer er vervolgens een ei, honing, melk, citroenrasp en zoete aardappelen door.
Meng ten slotte de gezeefde bloem, bakpoeder en het zout erdoor.
Schep met een theelepel kleine hoeveelheden van het deeg op een bakblik met een tussenruimte van 5 centimeter.
Maak met een prikkertje gaatjes in elk koekje.
Bak de koekjes 20 minuten in een hete oven, stand 4 of 180° C, of tot de koekjes gaar en mooi goudkleurig zijn.
Neem het bakblik uit de oven en laat het baksel 5 minuten afkoelen, alvorens de koekjes los te maken.