Recept
« Terug naar recepten
Zomersalade
PT20M
Zomersalade
Een heerlijk zomersalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dorry
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomersalade te bereiden
Schil de aardappels en snij ze in blokjes, kook ze 1 of 2 min. prik om te voelen of ze erg hard nog zijn, zo ja laat ze dan nog 5 min in het water liggen. Zijn ze goed van structuur giet ze dan af en spoel ze af met koud water anders garen ze door. Kook de eieren hard in 6 a 7 minuten en snij ze in stukjes, zet ze tegelijk met de aardappels op. Snij de smac in plakken en die weer in stukjes. Leg de plakken ham op elkaar en snij de ham in stukjes. Snij de ui of een halve (kijk naar eigen smaak) in fijne stukjes. Snij de appel met schil in kleine stukjes. Meng de mayo met de slagroom of de creme fraiche en de kerrie naar smaak. Kijk zelf hoe dik of dun je het mayomengsel wil en hoeveel je door de salade wilt mengen.
Meng nu alle ingrediënten; aardappels, mexicaanse groenten, smac, ham, ui, appel, eieren en het mayomengsel door elkaar.
Meng nu alle ingrediënten; aardappels, mexicaanse groenten, smac, ham, ui, appel, eieren en het mayomengsel door elkaar.