Recept
« Terug naar recepten
Zomersalade van aardappelen
PT50M
Zomersalade van aardappelen
Een heerlijk zomersalade van aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomersalade van aardappelen te bereiden
Kook de eieren hard en laat deze, na het schrikken, afkoelen tot gebruik.
Was de aardappelen (zonder deze eerst te schillen) en de paprika's. Doe de aardappelen in een pan en kook ze in de schil totdat ze gaar zijn (ongeveer 20 tot 25 minuten).
Maak de paprika's schoon en zet ondertussen de grill aan. Grill de paprika's en laat ze afkoelen tot gebruik.
Als de aardappelen gaar zijn laat ze dan enige tijd in koud water (5 minuten) staan om ze te laten schrikken. Hierdoor is het makkelijker om de schil van de aardappel te verwijderen.
Haal vervolgens de schil van de aardappelen en snij de aardappelen in schijfjes (van ongeveer ½ tot 1 cm). Schik deze schijfjes op een bord of in een schaal.
Haal het vel van de afgekoelde gegrilde paprika en snij de paprika's in reepjes.
Doe vervolgens de peterselie, olijfolie, azijn, wat zout en peper in een hoge kom en maak hier een dressing van. Gebruik de staafmixer of keukenmachine om enige tijd te mixen (ongeveer 2 tot 3 minuten). Als er een homogeen geheel is ontstaan, waarbij de peterselie volkomen fijn is, is de dressing klaar.
Verdeel deze dressing over de schijfjes aardappelen. Leg bovenop de aardappelen de reepjes gegrilde paprika. Verdeel de ansjovisfilets over de aardappelschotel.
Pel de afgekoelde eieren en snij deze fijn. Zelf gebruik ik hiervoor een eiersnijder en snij ik de eieren tweemaal; één keer horizontaal en één keer verticaal.
Strooi de snippers ei over de aardappelschotel. Serveer direct.
Was de aardappelen (zonder deze eerst te schillen) en de paprika's. Doe de aardappelen in een pan en kook ze in de schil totdat ze gaar zijn (ongeveer 20 tot 25 minuten).
Maak de paprika's schoon en zet ondertussen de grill aan. Grill de paprika's en laat ze afkoelen tot gebruik.
Als de aardappelen gaar zijn laat ze dan enige tijd in koud water (5 minuten) staan om ze te laten schrikken. Hierdoor is het makkelijker om de schil van de aardappel te verwijderen.
Haal vervolgens de schil van de aardappelen en snij de aardappelen in schijfjes (van ongeveer ½ tot 1 cm). Schik deze schijfjes op een bord of in een schaal.
Haal het vel van de afgekoelde gegrilde paprika en snij de paprika's in reepjes.
Doe vervolgens de peterselie, olijfolie, azijn, wat zout en peper in een hoge kom en maak hier een dressing van. Gebruik de staafmixer of keukenmachine om enige tijd te mixen (ongeveer 2 tot 3 minuten). Als er een homogeen geheel is ontstaan, waarbij de peterselie volkomen fijn is, is de dressing klaar.
Verdeel deze dressing over de schijfjes aardappelen. Leg bovenop de aardappelen de reepjes gegrilde paprika. Verdeel de ansjovisfilets over de aardappelschotel.
Pel de afgekoelde eieren en snij deze fijn. Zelf gebruik ik hiervoor een eiersnijder en snij ik de eieren tweemaal; één keer horizontaal en één keer verticaal.
Strooi de snippers ei over de aardappelschotel. Serveer direct.