Mijn ouders hadden een moestuin waar ook tomatenplanten stonden. Als wij na de zomervakantie meestal in Schoorl, thuiskwamen in augustus waren de tomaten rijp.
Wij hadden dan nog schoolvakantie en ik herinner me de heerlijke geuren die uit de openstaande keukendeur naar buiten kwamen, terwijl wij met vriendjes en vriendinnetjes in tuin speelden. Als lunch kregen wij zo'n heerlijke kom tomatensoep met brood. Een herinnering om nooit te vergeten.
Recept
« Terug naar recepten
Zomerse tomatensoep
PT30M
Zomerse tomatensoep
Een heerlijk zomerse tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
0,5 Gram vet
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept van mijn moeder uit de jaren '50
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse tomatensoep te bereiden
Bak de gesnipperde ui met wat kerrie ongeveer 1 minuut en voeg de gesneden tomaten toe, bak even op een hoog vuur aan en voeg laurier zout en peper toe.
Deksel op de pan en ongeveer 10 min. zachtjes laten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
Ondertussen het gehaktkruiden met zout, peper en een snufje nootmuskaat en daarvan kleine soepballetjes draaien. Deze in een apart steelpannetje 5 min. koken samen met de rijst of vermicelli. Afgieten en tot gebruik bewaren.
De tomaten/ui met de staafmixer pureren en zo nodig nog wat water bijvoegen.
De balletjes gehakt en rijst/vermicelli toevoegen.
Even zachtjes doorkoken en bestrooien met fijngeknipte peterselie. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Deksel op de pan en ongeveer 10 min. zachtjes laten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
Ondertussen het gehaktkruiden met zout, peper en een snufje nootmuskaat en daarvan kleine soepballetjes draaien. Deze in een apart steelpannetje 5 min. koken samen met de rijst of vermicelli. Afgieten en tot gebruik bewaren.
De tomaten/ui met de staafmixer pureren en zo nodig nog wat water bijvoegen.
De balletjes gehakt en rijst/vermicelli toevoegen.
Even zachtjes doorkoken en bestrooien met fijngeknipte peterselie. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Louis zegt:
Jenny zegt:
martha zegt:
groetjes martha.
marry1 zegt:
Gr.Marry
renatehogeweg zegt: