Recept
« Terug naar recepten
Zomerstoof met worstjes
PT15M
Zomerstoof met worstjes
Tip:
Sperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
585 kCal energie
24 Gram eiwit
35 Gram vet
40 Gram koolhydraten
24 Gram eiwit
35 Gram vet
40 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 6 2012
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerstoof met worstjes te bereiden
- Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 minuten.
- Voeg de worstjes toe en bak in 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de ui toe en bak 3 minuten mee.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
- Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en 1/2 liter water toe aan de worstjes.
- Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 minuten gaar stoven.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn.
- Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.