Mijn moeder (92) heeft dit recept verzonnen omdat ze zelf niet van zuurkool hield, maar mijn vader wel.
Dit was een goed compromis voor haar, zoals zoveel dingen in het leven alleen soms zijn op te lossen, door veel te praten met elkaar, en compromissen te sluiten. Ze zijn ruim 70 jaar samen geweest.
Recept
« Terug naar recepten
Zomerzuurkool
PT30M
Zomerzuurkool
Een heerlijk zomerzuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ouderlijk huis
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerzuurkool te bereiden
Kook de zuurkool.
Kook de aardappelen apart,
als het gaar is, afgieten en door elkaar stampen.
Ondertussen in de koekenpan op een zacht vuurtje de spekblokjes uitbakken en na een min. of 5 de uitjes erbij doen. Dit zachtjes een paar min. bakken, dan het fruit uit blik (uitgelekt) bijdoen.
Kipfilet naar wens bakken.
Het ui-spek-fruitmengsel door de zuurkool scheppen.
De kipfilet erboven op leggen en de jus (met naar wens wat vruchtensap uit het blikje) er apart bij serveren.
Kook de aardappelen apart,
als het gaar is, afgieten en door elkaar stampen.
Ondertussen in de koekenpan op een zacht vuurtje de spekblokjes uitbakken en na een min. of 5 de uitjes erbij doen. Dit zachtjes een paar min. bakken, dan het fruit uit blik (uitgelekt) bijdoen.
Kipfilet naar wens bakken.
Het ui-spek-fruitmengsel door de zuurkool scheppen.
De kipfilet erboven op leggen en de jus (met naar wens wat vruchtensap uit het blikje) er apart bij serveren.
Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
danielle zegt:
renatehogeweg zegt:
grts van Renate;)
Anna zegt:
Hier een variatie op de oer-hollandse spinazie: http://www.kookjij.nl/recept-spinazie-ovenschotel
Groetjes, Anna.
KookJij.
renatehogeweg zegt:
Wat leuk dat zij ook zo genoot van dit recept.
Ik wens je veel sterkte toe in het gemis om haar.
Je zult waarschijnlijk ook veel mooie herinneringen aan haar blijven bewaren. Grts Renate.