Recept
« Terug naar recepten
Zuid Limburgse hoofdkaas
PT150M
Zuid Limburgse hoofdkaas
Een heerlijk zuid limburgse hoofdkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
schoonmoeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuid Limburgse hoofdkaas te bereiden
Alle vlees zeer goed spoelen en zuiver maken
Uien versnipperen (Grof)
De kop samen met het hart gaarkoken en ontbenen
Poot + oor appart gaarkoken samen met een laurierblad(mag niet teveel water zijn)bruikbaar vlees bijhouden.
In het kookvocht van poot en oor de ajuin stoven totdat hij zacht is.
Dit mengsel is de lijm van de kipkap
Het gare vlees fijnmalen
De lever eventjes appart stoven.en meemalen met het vlees. Ook de gestoofde uien meemalen
Alle gemalen vlees (kop ,hart, lever, poot,oor + ajuin) samen stoven in het overgebleven vocht van poot + oor.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat .
In kommen doen en laten opstijven.
Uien versnipperen (Grof)
De kop samen met het hart gaarkoken en ontbenen
Poot + oor appart gaarkoken samen met een laurierblad(mag niet teveel water zijn)bruikbaar vlees bijhouden.
In het kookvocht van poot en oor de ajuin stoven totdat hij zacht is.
Dit mengsel is de lijm van de kipkap
Het gare vlees fijnmalen
De lever eventjes appart stoven.en meemalen met het vlees. Ook de gestoofde uien meemalen
Alle gemalen vlees (kop ,hart, lever, poot,oor + ajuin) samen stoven in het overgebleven vocht van poot + oor.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat .
In kommen doen en laten opstijven.
Jan zegt: