KookJij

Zuiders stoofpotje van kabeljauw

Een heerlijk zuiders stoofpotje van kabeljauw recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuiders stoofpotje van kabeljauw te bereiden

1. Schil de aardappelen, spoel ze en verdeel ze in stukken.
2. Hak de tomaten in grove stukken, snipper de teentjes knoflook en de ui fijn en hak de peterselie fijn.
3. Stoof de gesnipperde ui en knoflook samen met de peterselie aan in de olijfolie, in een ovenbestendige pan met deksel. Voeg er de gehakte tomaten, het tomatenconcentraat, de aardappelen en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout en roer om.
4. Leg er de kabeljauw op, vul aan met water tot alles onder staat. Zet het deksel op de pan en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 à 40 minuten. Roer halverwege de gaartijd voorzichtig om.
5. Serveer goed heet met een takje verse peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst