KookJij

Zuurkool - Roomsoep met Vis

Een heerlijk zuurkool - roomsoep met vis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Hotel in Rheingau
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool - Roomsoep met Vis te bereiden

*Smelt de helft van de boter in de bakpan en bak het spek hierin.Doe na een paar minuten de uien en knoflook er bij.
*Wanneer de uien helemaal glazig zijn geworden doen we de
zuurkool er bij en de wijn.
*Laat de wijn verdampen
*Als dat is gebeurd doen we de bouillon en de room er bij.We brengen dit aan de kook en laten dit op z'n minst 20 minuten op zacht vuur sudderen.
*Van het vuur af doen we er nu bij de mosterd,de gemalen komijn,de sourcream en de rest van de roomboter.
Vervolgens wordt de soep gepureerd met staafmixer of in keukenmachine,net zo lang totdat een gladde romige massa ontstaan is.We brengen dit op smaak met peper en zout (weinig zout aub) en houden hem warm.
#
VIS:
*Maak allereerst een mengsel van de bloem met alle kruiden plus zout.
*Droog de visstukjes goed droog en haal deze door het mengsel.
*Bak de stukjes vis gaar aan alle zijden (als je Jacobjes
gebruikt,niet te gaar,want dan worden ze taai)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Doe de zuurkoolsoep in voorverwarmde borden en verdeel de stukjes vis over de borden.Druppel op de stukjes vis nog wat bakolie uit de pan en versier met groen dat available is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst